How to cook like a cock

Tänk dig in i scenariot att du och din flickvän (eller annan valfri person) ligger och drar er - väldigt länge - i sängen en morgon. Säg till tolv. Alltså, då det egentligen är dags för lunch. Det finns lite rester kvar sedan gårdagens middag i kylen. Kan man använda detta på något smidigt sätt? Självklart. Gör en omelett!


Restelett på gårdagens asiatiska qournfärs (god, för mycket soya). Här finns fler bilder.

Restelett (omelett gjord på rester)

Tid: 10 minuter
Portioner: 2 (Halvera om du är ensam och ingen vill umgås med dig. Alternativt kan du då strunta i att laga helt, det är bara deprimerande. Köp en pizza och tröstät framför Operah.)

Du behöver:
4 ägg
4 matskedar vatten (eller mjölk eller grädde)
2 kryddmått salt
Eventuellt lite finmalen peppar.
Valfri mängd rester

Gör så här:
Vispa ägg, vatten, salt och eventuellt peppar i en bunke. Använd en vanlig visp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt. Tillsätt resterna. Förundras över dess obskyra färgskepnad och konsistens. Du har all rätt att må illa.

Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme. Häll äggsmeten i stekpannan när den är varm (när margaranet slutat bubbla). Grädda omeletten. Märk väl att det egentligen är en dubbel sats du har, idiot, och att det inte går att steka allt på en gång. Sleva runt med valfritt tillhygge och rädda den lätt vidbrända geggan till en fräsch äggröra. Skaka pannan någon gång då och då. Varför? – det ser bra ut! Imponera på din vän.

När det inte längre luktar bränt, eller ser ut som något du plockat direkt från det gemensamma avloppet i ditt höghus, så är det dags för provsmakning. Fingret i all ära, men använd gärna sked. Eller en gaffel. Eller en kniv. Eller en moraklocka. Alla sätt är bra, utom de dåliga. Du bör nu inse att du misslyckats fatalt med din uppgift, så se till att slänga skiten direkt.

Gör en macka istället och skäms över dina värdelösa matlagningskunskaper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0